Regenersis går i konkurs

Publicerad

Företaget Regenersis med 120 anställda i Västerås går i konkurs.

Bolaget har redan genomgått en rekonstruktion, där verksamheten koncentrerades till Västerås för att anpassas till en minskad efterfrågan.

Regenersis, som sysslar med reparationer av elektronik, hade tidigare också verksamhet i Kristinehamn, Gävle och Nacka. Rekonstruktionen avslutades i december, men den insatsen räckte inte. I fredags begärdes bolaget i konkurs.

-  Bolaget har ju genomgått en rekonstruktion. Sedan har ytterligare ett antal av bolagets kunder valt att lämna bolaget, och då är man från ägarhåll inte längre beredda att skjuta till de pengar som krävs för att driva verksamheten vidare, förklarar konkursförvaltaren Mikael Kubu.

Anställda sägs upp

Regenersis har 120 anställda i Västerås, varav ett 80-tal är fast anställda och ett 40-tal inhyrda medarbetare. Deras framtid är nu osäker.

– I alla konkurser sägs ju personal upp. Samtidigt är ju vår förhoppning är att hitta en köpare som vill driva verksamheten vidare, säger Mikael Kubu.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.