Foto: Per Wiklund

Rönnby hissar stjärnans tröja

Uppdaterad
Publicerad

Hon hade en innebandykarriär få kan matcha. Nu hyllar Rönnby Karolina Widar med att hissa hennes tröja i samband med hemmamatchen mot Umeå-laget Iksu den 11 januari.

Flest landskamper i landet, utsedd till världens bästa spelare, fyra VM-guld samt tre SM-guld med Rönnby.

Karolina Widar hade en enastående innebandykarriär. SM-guldet med Rönnby 2013 blev hennes sista då hon efter finalen tackade för sig. Sedan dess har Rönnby funderat över hur man bäst ska hylla sin stora stjärna, och nu är det klart.

innebandy

”Är häftigt”

I hemmamatchen mot Iksu den 11 januari kommer Rönnby att hissa Widars tröja. Därmed blir hennes tröjnummer 12 pensionerat.

– Det är häftigt och känns speciellt. Framför allt nu när jag slutat så är det här ytterligare en grej man får på köpet, säger Karolina Widar till SVT Tvärsnytt.

– Det är en självklarhet att hissa Karolinas tröja. Hon är en av de största genom tiderna inom daminnebandyn, säger Hannu Högberg, ordförande i Rönnby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

innebandy

Mer i ämnet