Anders Teljebäck (S) med fyra av de 48 förskolebarnen som skapat förslagsboken. Foto: Madeleine Longo

Så vill barnen förändra Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Några förskolebarn från Trollbacksskolan på Pettersberg skapade en bok med teckningar och förslag på vad som kan göra Västerås till en bättre stad. På onsdagen överlämnade de förslagen till kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S).

Förskolebarn från Trollbacksskolan har gjort ett temaarbete i samband med We love Västerås tävling. De har skapat en bok full av teckningar och förslag på vad som kan förbättra staden i Västerås. Förslag som större lekparker, djurparker och snabbare poliser som ska fånga tjuvar var några av förslagen.

– Jag vill ha en djurpark för då för man möjlighet att lära sig mer om djuren, säger 6-åriga Oskar Bylund.

Nada Kassim och Berfin Filiz var också med och skapade boken.

– Jag tycker att det lättaste borde vara att ge pengar till de fattiga, säger 6-åriga Nada Kassim.

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande, tog emot boken och poängerade att barnen kommit med många bra förslag.

– Det är väldigt roligt för mig att få möta barnen och det är viktigt att vi lyssnar på deras åsikter. Det här är en möjlighet för barnen att förändra, säger Anders Teljebäck (S).

Tror du att politikerna kommer att göra något åt de ni har skrivit?

– Ja, något kanske, men jag vet att de inte kommer att göra allting, säger Oskar Bylund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.