Foto: TT

Skottlossning på Bäckby – en skadad

Publicerad

En 40-årig man skottskadades på Bäckby på lördagkvällen. Polisen misstänker att det rör sig om en uppgörelse mellan kriminella.

Det var straxt före 21:00 på lördagkvällen som polisen larmades till Bäckby i Västerås. På plats fanns en man i 40-årsåldern som skjutits i benen. Mannen fördes till Västmanlands sjukhus i Västerås där han fick vård för sina skador. Hans tillstånd uppges vara stabilt.

– Polisen är medveten om likheten mellan den här skottlossning och den som skedde på Råby i mitten juni, säger Per Envall, spaningsledare vid grova brottsektionen vid Polismyndigheten i Västmanland län. Men i nuläget är det för tidigt att göra några kopplingar och vi arbetar brett och förutsättningslöst med det här fallet.

– Det är också för tidigt att uttala sig om eventuell motivbild men klart är att den skottskadade mannen är känd av Polisen sedan tidigare. Mycket tyder på att det här handlar om en uppgörelse mellan kriminella, säger Per Envall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.