Stjärnspelaren gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Idag ställs VSK Bandy mot Bollnäs på hemmaplan – och stjärnspelaren Johan Esplund gör comeback efter en svår hjärnskakning.

VSK Bandys stjärnspelare Johan Esplund har varit borta i snart två veckor efter en svår hjärnskakning. Skadan inträffade under landslagshelgen i Edsbyn när A-landslaget mötte Bandypulslandslaget. Esplund körde ihop med Dennis Henriksen i motståndarlaget och båda blev liggande på isen.

– Själva kollisionen kommer jag inte ihåg, jag har lite minnesförlust kring den händelsen. Jag har fått det återberättat för mig efteråt och då har jag förstått att det var en rejäl smäll, säger Johan Esplund.

Domen blev hjärnskakning – vilket har resulterat i en lång vila för VSK:s toppspelare.

– Efter smällen trodde jag att det var ganska lugnt, jag var lite öm i nacken sådär men när jag började träna igen kände jag mig yr och tung i huvudet – fick problem med starka ljus och fick ligga hemma i ett mörkt rum. Det var inte så kul.

Under den tiden som Esplund slickade sina sår har VSK förlorat momentum i herrarnas elitseriebandy.

I två av de tre senaste mötena har det blivit torsk.

Senast när man tappade en bekväm 2-3 ledning mot tabelljumbon Kungälv – och föll stort med 6-3.

Att formsvackan skulle ha med Esplunds frånvaro att göra, är något som VSK-tränaren Michael Carlsson tillbakavisar.

– Det är klart att han är viktig för oss. Han står för det oväntade i vårt spel och är vår strateg. Men vi är ett lag som arbetar tillsammans, säger han.

Kanske inte orsaken till svackan – men en del i den är Esplund i alla fall.

– Vi har varit väldigt sjukdoms- och skadedrabbade den senaste tiden. Jag tror att vi har haft omkring åtta man borta och det känns.

Johan Esplund är långt ifrån den enda som dragit på sig en hjärnskakning i grönvitts tjänst. Nu vidtar klubben åtgärder för att minska skaderiskerna.

– Vi har haft tre hjärnskakningar hittills under säsongen och det är inte bra. Vi ska se över vår utrustning, bland annat hjälmarna, så att vi ska ha det bästa skyddet för spelarna, säger Michael Carlsson.

I dag kommer Johan Esplund åter att skrinna in på isen när VSK möter tabellfemman Bollnäs, ett lag som bara har en poäng mindre än mesta mästarna.

– Man är ju jättesugen på att spela och se till så den här formsvackan ska vända. Bollnäs brukar vara ett roligt lag att möta, säger Esplund.

Hur ska ni slå hål på Bollnäs som är kända för sitt defensiva spel?

– De gäller att ha tålamod och se till så man har fart och fläkt framåt. Vi är det bättre laget och ska vinna med ett par bollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.