Foto: SVT

Tre anhållna efter attack mot flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Flyktingförläggningen i Arboga har attackerats och tre personer har gripits misstänkta för skadegörelse. Polisen bekräftar också att en person har misshandlats.

Strax före 13 på tisdagen tog sig tre män in på området vid Migrationsverkets flyktingförläggning i Arboga och började kasta sten på rutorna. Männen fortsatte sedan med skadegörelsen och tog sig också in och misshandlade en person. Enligt uppgifter är mannen inte allvarligt skadad.

Polisen har gripit tre män födda 1983, 1981 och 1985. Männen har lokal anknytning och kända av polisen sedan tidigare för våldsbrott, männen är nu anhållna.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Fortsätter med förhör

Händelsen i Arboga rubriceras i nuläget som skadegörelse, grov misshandel och försök till tillgrep av fortskaffningsmedel då männen ska ha försökt att ta en bil i samband med att de lämnade området.

– Nu arbetar vi med att kartlägga händelseförloppet, håller fortsatta förhör och genomför andra utredningsåtgärder. Vi har givetvis en fortsatt dialog med Migrationsverket och vid behov andra samverkanspartners. Vi kommer att sätta in de trygghetsskapande åtgärder som behövs, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid Polismyndigheten i Västmanlands län

De boende finns kvar i lokalerna och ingen utrymning har varit nödvändig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Mer i ämnet