Stor succé för rockkör i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Rocklåtar ska det vara när Salas pensionärer träffas varje tisdag för att sjunga.

Salas rockkör har varit stor succé från början och får deltagarna till och med att må bättre.

– Kören betyder allt för mig. Just när man har jobbigt omkring sig så lever man upp när man kommer hit, säger körmedlemmen Marianne Hellberg.

Sedan rockkören för pensionärerna startades i höstas har populariteten växt stadigt. Redan vid första sammankomsten var det fler än 100 sångglada kvinnor och män som kom för att vara med i Salakören.

– Det är jätteroligt. Sen är det ju inte bara musiken som lockar; den sociala biten är ju ovärderlig den med, säger körmedlemmen Ola Andersson.

– Många här är ensamma hemma men genom att komma hit har de hittat fikakompisar, fortsätter han.

Kören har inspirerats av PRO:s rockkör i Västerås och drivs i samarbete med landstinget, PRO och kulturskolan.

Stor betydelse för hälsan

Utöver musiken och den sociala aspekten har körövningarna även stor betydelse för deltagarnas välmående och hälsa.

– Det här är ju bästa friskvården. Många i vår ålder har krämpor men när man tar sig tid för att sjunga tillsammans känner man sig mycket bättre, säger PRO:s Lars Hertzberg.

– Och så är det ju faktiskt så att vi äldre älskar rock´n´roll. Det är ju vår musik, låtarna som spelades när vi själva var unga, tillägger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.