Foto: Niklas Hagman

Svetsade i garaget – anmäls för vårdslöshet

Uppdaterad
Publicerad

En boende i Norberg anmäls nu för allmänfarlig vårdlöshet efter att ha startat en omfattande brand i sitt garage när han svetsade. Räddningstjänst från Norberg och Avesta fick rycka ut för att släcka branden.

Det var på onsdagsförmiddagen som räddningstjänsten i Norberg fick larmet om en brand i ett garage i Spännarhyttan. Väl på plats kunde de konstatera att det var en fullt utvecklad brand i garaget, som låg i samma byggnad som bostaden.

– Han hade svetsat i garaget, då fattade bilen eld och snart brann det för fullt i garaget, säger Svante Nordström insatsledare på södra Dalarnas räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten i Norberg kallade på förstärkning från Avesta för att få dit en extra rökdykare, i huset fanns nämligen gasflaskor som var i fara.

Bilen totalförstördes, garaget var rejält brandskadat och resten av fastigheten hade rök- och sotskador. Mannen som svetsade hade försökt släcka branden på egen hand men lyckades inte. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– I botten är det ju en olycka men det kommer att utredas om han varit oaktsam när han svetsade, säger Lars Göran Backström på polisen i Fagersta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.