Teater blandas med soppsörpling

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen hölls den första sopplunchen på Västmanlands teater. Konceptet är populärt och alla höstens föreställningar är slutsålda.

– Det är såklart väldigt roligt, men det tar ju också bort det spontana i att gå på teater på lunchen när man kommer på det. Vi hoppas på fler platser, säger Ulrica Martinsdotter, marknadschef för Västmanlands teater.

Startades av skådis

Skådespelaren Helge Skoog var med och startade soppteater i Stockholm för 25 år sedan. Konceptet och idén har blivit populärt och har spridit sig vidare till Västerås. Helge Skoog kommer själv att ha en av de fem föreställningarna under hösten. Men det är inte bara han som är ett av dragplåstrena i höstens föreställningar. Intresset för soppteatern i år har varit så stort att i princip alla föreställningar är utsålda. Under premiären spelades föreställningen, Solen bor i Karlstad – en liten show om Thore Skogman, och besökarna sjöng med och klappade.

Matig upplevelse

– Ja, det har jag varit många gånger. Det är ett trevligt format. Man får mat men också en upplevelse, säger besökaren Madelene Ulfberg.

Varför soppteatern införts i Västerås beror på att man vill att besökarna ska få möjlighet att träffa nya människor och njuta av både kultur och mat samtidigt.

– Det är väldigt populärt. Vi tjänar lite grann på det, men det är inte det som är huvudsyftet, utan vi vill bredda repertoaren och utbudet, säger Ulrica Martinsdotter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.