Foto: TT

Tio anlagda bilbränder i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick in flera larm sent på söndagskvällen och under natten om bilbränder runt om i Västerås. Totalt har tio bilar fått omfattande brandskador, hälften av dem är totalt utbrända.

Första larmet kom in till polisen strax efter klockan 22 på söndagskvällen och rörde en bil på Kontraktsvägen på industriområdet Finnslätten i Västerås. När polisen kom till platsen fanns där en utbränd bil som var falskskyltad. Den har inte gått att identifiera.

Tjugo minuter senare slog en busschaufför på Bjurhovda larm om en bilbrand på Flisavägen. En pick-up var helt övertänd. En kvart efter det larmet kom ytterligare ett larm om en brinnande bil på Klockartorpet på Viksäng.

Det sista larmet kom in strax efter fyra rörde Fredriksbergsgatan på Råby i Västerås. Där hade totalt sju bilar fått omfattande brandskador varav två var totalförstörda och har inte gått att identifiera.

Vid ett par av bränderna har vittnen sett misstänka gärningsmän lämna platsen men det finns ingen gripen för bränderna som alla misstänks vara anlagda.

Rör det sig om samma gärningsmän?

– Tanken får man ju men det finns ju bara vittnesuppgifter om misstänka från ett par av bränderna, säger Ivan Åslund LKC-befäl hos polisen i Västmanland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.