Foto: TT

Turistcentrum planeras i närheten av brandområde

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Västmanland har planer på att upprätta ett besökscentrum i närheten av brandområdet. Något som man tror behövs för att kunna ta hand om alla turister.

– Vi ser ju redan nu att suget är stort från både forskare och allmänheten som vill besöka brandområdet, säger Erik Bergman, pressansvarig på länsstyrelsen i Västmanland.

Men när besökscentret ska öppna och var det ska ligga är för tidigt att säga.

Skogsbranden i Västmanland

– Vi vet inte alls just nu, men vi har fått in några förslag, säger Erik Bergman.

Ett av förslagen gäller det omtalade stationshuset i Ängelsberg, som är över 100 år gammalt. Den förre ägaren rev delar av inredningen, trots att dessa delar var kulturmärkta och sedan försvann han. Huset såldes så småningom på exekutiv auktion och det är den nye ägaren som kommit med förslaget om att göra om det till ett besökscenter.

– Landshövdingen har fått ett brev av ägaren och det är en bra idé. Men det är också en av många idéer, säger Erik Bergman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västmanland

Mer i ämnet