Foto: SVT

Värvar kostnärarer – på sju minuter

Uppdaterad
Publicerad

Att använda speeddating för att para ihop yrkesgrupper verkar bli allt mer populärt. På torsdagen samlades över 50 konstnärer och utställningsarrangörer i Västerås för att matchas ihop.

– Vi vill få folk att träffas och vi tror att det behövs. Det kan vara ganska isolerat att arbeta som konstnär, så tillfällen för att mötas behövs, säger projektledaren Anna Töörönen.

För att hjälpa konstnärer och utställningsarrangörer att utveckla nya kontakter och samarbeten arragerandes speeddating på konstmuséet i Västerås. Tillställningen, som arrangeras av Västerås konstmuseum, landstinget Västmanland och konstkonsulenterna i Örebro, Södermanland och Uppsala län, går ut på att en en utställningsarrangör och en konstnär på sju minuter ska etablera en första kontakt.

Stort intresse

Och intresset att på några minuter få presentera sig och sina idéer var stort. Totalt matchades 36 konstnärer och 16 utställningsarrangörer ihop för att utveckla samarbeten kring konst.

– Jag tycker att det ska bli spännande! Jag får ju en bild av vad jag kan vara intresserad av att få se mer av, säger utställningsarrangören Truls Olin, från Katrineholm.

Konstnären Gudrun Westerlund, från Uppsala, är däremot lite mer skeptisk.

– Jag hoppas att det ska vara bra, men jag är inte så säker på att det blir jättelyckat. Det är ju rätt kort tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.