Foto: TT

Västerås allt närmare finalplats

Publicerad

Västerås har kopplat ett rejält grepp om en plats till den hockeyallsvenska finalen.

Efter 3-2-segern borta mot nästjumbon AIK behöver laget bara fixa en poäng i hockeyallsvenskans slutomgång.

Det verkade länge vara nästjumbons AIK:s turkväll hemma mot Västerås på Hovet. Efter bara två minuters spel studsade en förlupen chanspuck i offensivt sarghörn ut till Joakim Hagelin vid förlängd mållinje. AIK-forwarden drog till med ett skott på vinst och förlust – och fick jackpottutdelning. På något sätt trotsade pucken alla vinklar och slagskottet letade sig förbi bortamålvakten Jonatan Bjurö och upp i det bortre krysset.

Och trots att de finaljagande gästerna lyckades vända till 2-1 i slutet av den första perioden så skulle Fru Fortuna le mot ett vilt kämpande AIK igen.

I den andra perioden bjöds AIK nämligen tillbaka in i matchen av bortamålvakten Jonatan Bjurö som stod för en helt osannolik tavla när han serverade 2-2-skytten Daniel Olsson-Trkulja helt öppet mål.

Men varken poängnöd, desperation eller flyt kunde till sist hjälpa AIK.

Tre minuter in i den sista perioden blev gästernas Fredrik Johansson helt fri och den 30-årige centern gjorde inget misstag utan satte matchavgörande 3-2 för Västerås genom en distinkt backhand mellan AIK-målvakten Robin Rahms benskydd.

I och med bortasegern kopplar Västerås ett jättegrepp om en plats till den hockeyallsvenska finalen. Laget behöver nu bara en poäng i sista omgången hemma mot Björklöven för att säkra en andraplats.

För AIK:s del innebär förlusten att man ligger kvar som nästjumbo och laget kommer behöva ta minst en poäng borta mot Malmö i slutomgången för att undvika kvalspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.