Foto: SVT

VIK-tränaren inför det dramatiska avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

En rafflade avslutningen av hockeyallsvenskan är vad som väntar VIK Hockey på lördag. Minst en poäng mot Björklöven och VIK tar en av de två åtrovärda finalplatserna till SHL.

Ett pressat VIK tog en knapp men mycket viktig seger (3-2) borta mot AIK på torsdagen. Detta trots en mardrömsstat med underläge redan efter två minuter av matchen. Ett skott ur död vinkel som överraskade målvakten Jonatan Bjurö helt.

– Jag tycker laget har en ruskigt bra moral. Vi börjar inte vackla över sådana saker utan spelar vårt spel och hittar en väg att vinna. Vi spelar en ganska bra match även om AIK är farliga periodvis. Vi är jätteglada över tre poäng, säger VIK:s tränare Martin Filander.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Nu väntar en dramatisk upplösning på hockeyallsvenskan under lördagen. För VIK handlar det om att ta minst en poäng mot Björklöven för att på egen kraft ta en av de två åtrovärda finalplatserna till SHL.

– Vi har bara en målsättning i huvudet och det är att vinna nästa match och på det sättet ska vi ta oss till målet, säger Filander.

Ett orosmoln för VIK är dock att den kanadensiske stjärnforwarden Jeremy Williams kommer missa matchen mot Björklöven på grund av skada. Det bekräftar Filander för SVT Västmanlandsnytt. Vilken typ av skada det rör sig om vill klubben inte säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet