Foto: SVT

Hotad konstrunda blir av i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Mellan fredag och söndag ställer åttiotalet lokala konstnärer ut sina verk runt om i Kolbäcksådalen, i sina hem eller i lokaler som olika företag har upplåtit.

Konst- och kulturrundan anordnas för tredje året i rad, men Lars Pettersson berättar att det var nära att inte bli något den här gången.

– Tidigare fick vi EU:s landsbygdsutvecklingsbidrag och det fanns hyggligt med pengar för att driva projektet, nu är det verkligen ideellt, men vi har fått ett litet bidrag från Hallstahammars och Västerås kommun, säger Lars Pettersson, som är fotograf och en av utställarna i årets Konst- och Kulturrunda i Kolbäcksådalen.

Förra året var besökarantalet runt 15.000, enligt Lars Pettersson, och i år är målet 20.000.

– Precis som vi lägger ut ägg till våra barn, det finns en karta och så sätter man sig i bilen och åker runt och när man kommer fram är det som ett påskägg som öppnas, säger Pettersson.

– Det är liksom tre dagar av lyckoupplevelser, det är julafton hela tiden och man öppnar massor av påskägg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.