Riksdagsdebatt om tågstoppen i Värmland

Publicerad

Den omdiskuterade indragningen av 15 tågstopp på Fryksdalsbanan och Värmlandsbanan tas nu upp i riksdagen. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin vill dra igång en debatt om framtidens kollektivtrafik.

-  Vi hoppas ju att man kan se i Sveriges riksdag vad som händer när man runt om i landet gör det svårare att transportera sig och svårare att resa miljövänligt också mellan mindre bygder och mellan mindre bygder till större städer, säger Gustav Fridolin.

Värmlandstrafiks beslut att minska antalet hållplatser och stationer har orsakat stor debatt. Kollektivtrafiken är en fråga som engagerar. Och i dag kom miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin till Värmland och han är kritisk mot Värmlandstrafiks beslut.

– Ja, tyvärr är inte det här bara en värmlandsfråga, utan tyvärr är det så att vi ser över hela landet hur landsbygden och de mindre orterna missgynnas, säger Gustav Fridolin.

– Jag känner mig rullständigt lugn, det här är ingen fråga som hör hemma i riksdagen och inte i nån annan instans heller. Däremot är det viktigt att det finns full insyn i det vi gör, att det finns ett demokratiskt  fattat beslut och det gör det., säger Lars Bull, vd Värmlandstrafik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.