Felicia Radovan Foto: Privat

Rugbytalang från Ronneby till EM

Uppdaterad
Publicerad

I dag åker Ronnebytjejen Felicia Radovan till Litauen och ansluter till landslaget som ska göra upp om EM-guldet i rugby.

Trots att Felicia Radovan bara tränat rugby i tre år och inte ens hunnit fylla 18 har hon blivit uttagen till landslaget. Egentligen är hon för ung för landslaget, men eftersom förbundet tror på henne har man sökt dispens.

– Det känns sjukt stort att representera sitt eget land i en sport man älskar. Och jag tycker att det är väldigt kul att jag blev uttagen trots att jag inte är 18 år. Landslaget lägger mycket tid och energi på mig, det är jag tacksam för, säger Felicia Radovan.

God fysik

Hon tränar tio pass i veckan, åtta fyspass och två rugbypass. Hennes goda fysik är en av anledningarna till att hon platsar i landslaget.

– Hon har en vilja av stål och hon tränar stenhårt hela tiden. Dessutom tacklar hon som en gud. Hon har gett sig fasen på att bli bäst och jag tycker att hon visar det, säger tränaren Per Bengtsson.

Tre matcher på en dag

På lördag väntar tre matcher för laget och först ut är Ungern.

Vad kan du tillföra landslaget?

– Lite glädje kanske, haha.

Du verkar vara en väldigt glad person?

– Ja, det är en av mina starka sidor, jag är oftast glad.

Men ska man vara glad på plan?

– Utanför är det bra, för om någon gör dåligt ifrån sig behöver man sprida glädje och kramas. Då mår laget bättre. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.