Foto: TT

Ryssland importerar krokodilkött

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Rysslands förbud mot västerländsk matimport råder det brist på fläsk- och nötkött. Nu vill landet importera krokodil- och buffelkött i stället.

Rysslands motsvarighet till livsmedelsverket har godkänt import av filippinskt krokodilkött. Ryska tjänstemän har även besökt Indien för att se efter om det går att importera buffelkött, skriver tidningen the Moscow Times.

Nyligen publicerade den statsägda tidningen Rossiiskaya Gazeta en artikel som framhävde fördelarna med krokodil-, floodhäst-, känguru-, haj- och strutskött. Artikelns rubrik var ”Grillad krokodil och flodhäst på spett”.

Det är på grund av spänningarna mellan Ukraina och Ryssland och EU:s sanktioner mot Ryssland som ryska politiker valt att införa ett importförbud gällande västerländsk mat.

Fakta: Krokodilkött

Köttet är magert med hög proteinhalt och smakar som en blandning mellan stekt plattfisk och kyckling. Svans och käkpartiet sägs smaka bäst. Köttet finns att köpa i specialbutiker i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet