Tintin Poggats Sarri. Foto: Alexander Mienna, Sameradion

Nu är Tintin tillbaka – i katastroffilm i Kiruna

Publicerad

Tintin Poggats Sarri är tillbaka framför kameran. Hon har en roll i katastroffilmen ”Avgrunden” som bland annat utspelar sig i Kiruna.

– Nu har jag fått blodad tand, säger hon till SR Sameradion.

Tintin Poggats Sarris första roll var i filmen Charter som kom 2020. Några större tankar på att fortsätta med film efter det hade hon egentligen inte. I stället tog 18-åringen studenten och började jobba på sjukhuset i Kiruna.

Katastroffilm

Men så kom en ny förfrågan. Och just nu är hon mitt uppe i inspelningarna av något så ovanligt som en svensk katastroffilm.

– Efter som vi ännu är i inspelningsfasen så har man nog inte förstått ännu hur stort det kan bli, säger hon till SR Sameradion.

Säkerhetschef i gruvan

Filmen har titeln ”Avgrunden” och väntas ha premiär nästa år. Tintin Poggats Sarri spelar mot bland annat Tuva Novotny och Peter Franzén. Novotny gör huvudrollen som en säkerhetschef i en Kirunagruva. Det i kombination med filmens namn kanske ger några ledtrådar om vad det kommer handla om.

Regisserar gör Richard Holm som bland annat var med och gjorde några av Johan Falk-filmerna och ”Gåsmamman”

Lyssna på hela intervjun med Tintin Poggats Sarri på SR Sameradions sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.