Foto: TT

SD-jurist jobbar kvar i parlamentet

Uppdaterad
Publicerad

Den sverigedemokratiske EU-juristen Joel Ankar skrev grova rasistiska inlägg på nätforumet Flashback, vilket ledde till att SD meddelade att han omedelbart skulle få lämna sin tjänst. Trots detta jobbar han fortfarande kvar hos EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD), som menar att det är upp till Europaparlamentet att avgöra.

För två veckor sedan avslöjade Aftonbladet att Joel Ankar, medarbetare till SD-parlamentarikern Kristina Winberg, skrev rasistiska inlägg på nätforumet Flashback. Kristina Winberg meddelade efter avslöjandet att hon beslutat att låta Joel Ankar sluta sin tjänst med omedelbar verkan.

Men enligt Aftonbladet jobbar Ankar fortfarande kvar för Winberg i Bryssel. Och det är inte säkert att han kommer att sluta över huvud taget.

– För att det ska bli en uppsägning är det en väldigt lång procedur där man måste utreda detta med jurister och så vidare, säger Kristina Winberg till tidningen.

Hon förklarar också varför hon tidigare uppgav att Ankar skulle få ”gå på dagen”.

– Jag var lite i chocktillstånd när ni ringde mig och det tog mig en vecka att kunna smälta. Jag har lämnat in ”brist på förtroende” till Europaparlamentet och nu är det upp till dem att avgöra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.