Se Zlatans hälsning till brudparet

Uppdaterad
Publicerad

För att hylla sin stora idol, Zlatan Ibrahimovic, valde Mehdi och Romina att gifta sig på hans födelsedag. Den svårflörtade världsstjärnan smälte och skickade en videohälsning som gjorde att tårar fick hållas tillbaka.

Mehdi Moeinaddini säger att han brukar kalla sig för Zlatan Ibrahimovics största fan. Han nämner att han läste ut fotbollsstjärnans bok i ett 10-timmar långt svep och att han brukar vara den som försvarar honom när människor kallar honom för arrogant. 

– Zlatan är min största förebild. När folk säger att han tror att han är störst, bäst och vackrast så brukar jag påpeka att Zlatan är en person som kommer från ingenting med bara ett mål om att spela i världens bästa lag. Och han har nått sitt mål och gjort mer än så. Han är en nationalhjälte och det finns inget högre han kan nå. Han är min idol och har inspirerat mig i livet, säger Mehdi Moeinaddini.

Hittade ingen kyrka

Så när det var dags att välja datum för bröllopet med Romina Villouta tänkte han att det hade varit roligt att hitta en koppling till Zlatan Ibrahimovic.

– Min fru tycker också om Zlatan, så vi tänkte att det hade varit helt magiskt att gifta oss på hans födelsedag. Men vi hittade aldrig en kyrka på det datumet.

Paret valde då ett annat datum, men av en slump eller ödet, om man så vill, blev de tvungna att skjuta upp bröllopsdagen med en vecka. Bröllopsdagen blev tredje oktober, samma dag som Zlatan Ibrahimovic är född.

”Mehdi, du ser vem det är”

Det som brudparet inte visste var att en av bröllopsgästerna hade kämpat hårt för att överraska dem. I ett videoklipp som spelades upp på bröllopet står världsstjärnan utanför pressrummet på Friends arena och skickar en hälsning till brudparet.

– Mehdi, du ser vem det är. Jag vill önska dig all lycka inför ditt bröllop. Glöm inte att du fortfarande har tid att tacka nej. Ha det bäst och lycka till, säger Zlatan, samtidigt som han smeker sig på magen.

Mehdi Moeinaddini säger att han först trodde att det var en imitatör, eller att någon hade lagt på ett annat ljud.

”Tvungen hålla mig för tårar”

Men efter ett tag förstod han att det verkligen var Zlatan Ibrahimovic på videoklippet.

– När han säger: ”Hej Mehdi…” jag tappade hakan. Jag var tvungen att hålla mig för tårar för jag tänkte att det här är inget man får gråta över. Jag blev riktigt, riktigt glad.

Han beskriver överraskningen som ”magisk” och säger att Zlatan Ibrahimovic hyllades på bröllopet.

– Vi grattade till och med Zlatan på sin födelsedag på vårt bröllop, säger Mehdi Moeinaddini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.