• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Foto: TT

Åtta män gripna för grov våldtäkt ombord på färja

Uppdaterad
Publicerad

Åtta män har gripits misstänkta för grov våldtäkt på en kvinna ombord på en Finlandsfärja. Det uppger finsk polis för SVT Nyheter. Männen uppges vara i 25-årsåldern medan kvinnan ska vara i 45-årsåldern.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har våldtäkten skett i en hytt ombord på Åbofärjan från Stockholm under natten till lördag. Offret uppges vara en svensk kvinna.

Åbopolisen säger till SVT Nyheter att det handlar om totalt åtta gripna män. Fem av männen uppges ha gripits i Åbo, en på Åland och två i Stockholm i går kväll då färjan la till.

Två av männen anhållna i Stockholm

De två männen som greps i Stockholm sitter anhållna och det råder förundersökningssekretess, uppger Stockholmspolisen för SVT Nyheter.

Under morgondagen väntas den internationella åklagaren fatta nytt beslut om de två männen som är anhållna i Stockholm.

Viking Lines informationschef Johanna Boijer bekräftar att våldtäkten misstänks ha skett ombord natten till lördag, men vill inte ytterligare kommentera händelsen, enligt Ilta-Sanomat. Aftonbladet skriver att de misstänkta är i 25-årsåldern och offret en kvinna i 45-årsåldern.

Finns flera vittnen

Fredagsnatten ombord på färjan ska ha varit stökig och under de tidiga morgontimmarna uppges det ha blivit bråk i diskoteket.

Ett 20-tal svenskar ska ha rykt ihop och säkerhetsvakter kallades till platsen. De inblandade kunde dock senare identifieras med hjälp av övervakningsfilm.

Det är oklart om bråket har någon koppling till den grova våldtäkten. Ilta-Sanomat skriver vidare att den misstänkta våldtäkten skett på finskt vatten och det ska finnas flera vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.