Foto: SVT

”Smurfspegeln” i SVT

Uppdaterad
Publicerad

På grund av lite tekniskt strul blev söndagens sändning av Sportspegeln något smurfigare än vanligt. – En helt ny upplevelse, säger programledare Mats Nyström.

I söndagens upplaga av Sportspegeln bjöds tittarna på något lite ovanligt – två smurfblåa programledare. De följdes av en lika blå Björn Ferry i kvällens första inslag. Och det dröjde inte länge innan reaktionerna kom på Twitter.

”Tre tweetförklaringar till blå Sportspegel: 1. SVT gör smygreklam för kommande smurf-film. 2. M har köpt in sig. 3. Robinson Robban” skriver programledaren Adam Alsing.

Medier

”Hej och välkommen till Smurfspegeln. Huvudnyhet: Skidskyttesmurf har smurfat klart”, skriver SVT:s krönikör Jonas Karlsson.

SVT Sport åtgärdade felet snabbt och bad om ursäkt för den smurfiga sändningen. Men de blåa programledarna var redan förevigade på flera ställen, och sändningen blev söndagens snackis.

– Ibland brukar jag rodna, men det här är ju en helt ny upplevelse, säger programledare Mats Nyström.

– För övrigt är jag känd som en ganska bra färghållare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet