Arkivbild. Foto: TT

AF-anställd surfade för 115.000

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Arbetsförmedlingen (AF) använde tjänstemobilen på utlandssemestern och surfade för 115 000 kronor. Han har anmälts till personalansvarsnämnden men hävdar själv att han faktiskt jobbade, skriver fackliga ST:s tidning Publikt.

Mannen är arbetsförmedlare men har internationella uppdrag. Han uppger att han under semestern känt sig tvingad att sköta jobbkontakter via mejl, bland annat som kontaktperson för en mässa.

AF:s dåvarande generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist fick hård kritik sedan hon mellan mars 2012 och augusti 2013 surfat för 281 000 kronor, bland annat sedan hon inte stängt av telefonens så kallade roaming under flera utlandsresor.

Hon var då själv ”fullkomligt upprörd” för att AF:s IT-avdelning inte infört ett tak för påslag för dataroaming utomlands.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.