Karin Lundberg sjunger ut sin frustration. Foto: Skärmdump

Arbetsförmedlare gör nätsuccé

Uppdaterad
Publicerad

Den ilskna arbetsförmedlaren gör succé på internet. I en visa sjunger hon om sin frustration över arbetsvillkoren på Arbetsförmedlingen.

”Tjänstemän i all ära, ja mycket kan man begära, men när kasten blir tvära är det lätt att börja svära”, sjunger arbetsförmedlaren Karin Lundberg i ”Visan om arbetsförmedlarens vardag”.

Hon sjunger om sin frustration över stor arbetsbelastning, teknik som krånglar och politiker som inte förstår.

– Man vill ju bara hjälpa och nästan alla gör ett fantastiskt jobb, men ibland räcker inte det, säger Karin Lundberg.

Skrev låten under älgjakten

Visan skrev hon efter att ha sett en insändare som var kritisk till Arbetsförmedlingen och arbetsförmedlarna. Den triggade igång henne och under älgjakten i höstas, när hon var ute i skogen, skrev hon låten.

– Jag lyckades också skjuta en älg.

”Galen respons”

Fast det var först efter att Karin Lundbergs kollegor på Arbetsförmedlingen i Hudiksvall övertalade henne som hon gick med på att sprida sin visa på Youtube. En timme efter att videon publicerades i går hade den visats över 8.000 gånger.

– Responsen har varit helt galen och det är många som har hört av sig och sagt att de delar samma erfarenheter. Ylva Johansson har också delat filmen på Twitter.

Trivs ändå

Trots att Karin beskriver hur kraven och stressen ökat, trivs hon med sitt yrke.

– Jag har arbetat som arbetsförmedlare i 40 år och tycker fortfarande att det är roligt. Men det vore skönt att slippa så mycket administrativt jobb.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.