Polisspaning från Ballong var ett av dagens aprilskämt. Foto: Scanpix

Aprilskämt med kisspatrull och ballongpolis

Uppdaterad
Publicerad

Du som gladdes åt hårdare urinkontroller i Uppsala och minskat gnissel i Göteborg kommer att bli besviken – för du blev lurad.

Påsken gjorde måndagen till en tidningsfri dag, men det var ändå många medier som passade på att skoja till det på första april. Här är några av aprilskämten.

Enligt Göteborgs-Posten skulle göteborgarna bli av med spårvagnarnas gnissel med hjälp av mördarsniglar. Trädgårdsmarodörerna mals i en köttkvarn för att sedan smörjas in på rälsen enligt tidningen.

Ett skämt som många Uppsalabor hade kunnat uppskatta om det var sant var det om 100 extrainkallade poliser som skulle stoppa det offentliga urinerandet vid valborgsfirandet.

Luftballong

Poliser var på tapeten även på det sociala nätverket Twitter där Södermalmspolisens yttre befäl berättade om deras nya patrullmetoder.

”Äntligen klart. I sommar provar vi att patrullera i luftballong. Lika bra överblick som helikopter, men billigare, miljövänligare. Spännande”, stod det.

Och inför det stundande Eurovision Song Contest meddelade Sydsvenskan, med nya gatuskyltar på bild och allt, att Malmö drabbats av schlageryra så till den milda grad att stadsdelen Lorensborg tillfälligt döps om till Loreensborg och köpcentrumet Caroli City blir Carola City.

Fakta: Så skämtades det i landet

* Glöm babord och styrbord, nu heter det vänster och höger, rapporterar Båtlivet i P4. ”Ett reservat med konstiga termer” kallar språkprofessorn Lars-Gunnar Andersson båtvärlden och välkomnar initiativet.

* ÖHK-spelaren Conny Strömberg blir bronsstaty utanför ishallen i Örebro. Kalaset går lös på en miljon, så hockeyjuniorerna tvingas nu spela på parkeringsplatsen. ”De som är lite sämre får spela på parkeringen. Att det blir asfalt i stället för is är väl inte hela världen för dem. Huvudsaken är att grabbarna har roligt”, säger Ralf Trickbetrüger, enligt Nerikes Allehanda.

* Mopsen E-type är Blekingepolisens ess i rockärmen när det kommer till att stoppa IT-brottsligheten. Hunden kan enligt polisens hemsida nämligen spåra IP-adresser. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.