Foto: Scanpix

Barbröstad protest i Stockholmsmoské

Uppdaterad
Publicerad

Tre barbröstade kvinnor tog sig i förmiddags in på Stockholmsmoskén på Södermalm.

Tre barbröstade kvinnor tog sig i förmiddags in på Stockholmsmoskén på Södermalm. Kvinnorna greps, misstänkta för ofredande och förargelseväckande beteende.

De tre kvinnorna, som tillhör det feministiska nätverket Femen tog sig in i moskén vid tiotiden. På sina kroppar hade de skrivit slagord som ”Inga sharialagar i Egypten eller världen” och ”Min kropp tillhör mig, inte någons heder”. De kommer från Sverige, Tunisien och Egypten – som protesten riktar sig mot.

Femen

Endast ett fåtal anställda ska ha befunnit sig i moskén vid tidpunkten och kvinnorna fördes därefter till polisstationen på Södermalm.

Kommer att släppas

Enligt stationsbefälet på Södermalmspolisen, så förhördes kvinnorna och de kommer att släppas under eftermiddagen.

Femen, som beskriver sig som radikalfeminister bildades i Ukraina 2008. Medlemmar i gruppen har den senaste tiden genomfört en rad uppmärksammade aktioner. Nyligen ställdes tre personer från gruppen inför rätta i Tunisien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femen

Mer i ämnet