Bussar stoppade efter attacker i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Under nästan två timmar på lördagskvällen stod alla Landskronas bussar stilla. Detta efter att två av dem beskjutits rakt genom rutorna.

Det skriver Helsingborgs Dagblad på nätet. Mellan 17.30 och 19.10 trafikerade inga bussar stadens vägar. Polisen misstänker att det handlar om någon form av beskjutning.

Även tidigare i veckan har bussar utsatts för skadegörelse, då troligen stenkastning, i området kring Koppargården.

–Vi bestämde först att lägga om trafiken så att vi inte skulle trafikera hållplatserna i det här området uppe vid Koppargården, men fortsätta trafikera övriga hållplatser. Men när skottlossningarna ägde rum tog vi beslutet att ställa in all trafik, säger Maria Holmgren, informatör vid Skånetrafiken, till hd.se.

Polisen uppger att patruller rör sig i området där bussarna attackerades, och vid 19.20-tiden återupptogs turerna på vissa busslinjer.

Ingen ska ha blivit skadad vid beskjutningarna. Planen är att trafiken ska gå som vanligt igen på söndagsmorgonen, skriver hd.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.