Carina Moberg Foto: Scanpix

Carina Moberg har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas förra gruppledare Carina Moberg har avlidit efter en tids sjukdom.

Socialdemokraternas förra gruppledare Carina Moberg har avlidit efter en tids sjukdom. Moberg var född 1966 och legitimerad sjukgymnast. Hon valdes in i riksdagen 1994 och representerade Stockholms län.

Hon utsågs till gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen under Håkan Juholts partiledarskap. Hon efterträddes på den posten av Mikael Damberg, när Stefan Löfven valdes till partiledare. Dessförinnan var hon ordförande i civilutskottet.

Löfven beklagar

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven kommentar på partiets hemsida Carina Mobergs död:

”Jag har i dag på morgonen fått det sorgliga beskedet att Carina Moberg har gått bort efter en tids sjukdom. När jag tillträdde som partiordförande var Carina gruppledare i riksdagen och ett ovärderligt stöd under min första tid. Vi minns Carina för hennes varma hjärta, tydliga värderingar och henne stora engagemang, framförallt i bostadsfrågor. I dag går våra tankar till Carina och till hennes make Johnny och deras två barn”, skriver han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.