Foto: TT

Dagen D för deklarationen

Uppdaterad
Publicerad

Den som inte har deklarerat ännu bör nog ta tag i det så fort som möjligt. Senast vid midnatt ska deklarationen vara inlämnad.

Klockan 21.30 på söndagskvällen hade 4.807 892 miljoner deklarerat elektroniskt, det är ungefär 300.000 mer än vid motsvarande tid i fjol. Sammanlagt är det omkring 7,6 miljoner deklarationer som ska in.

– Hur många som har deklarerat på papper har vi inga siffror på ännu, säger Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket.

Hårt tryck

Många väntar in i det sista med att lämna in deklarationen. Skatteverkets råd är att inte deklarera på måndagskvällen. Då är det extra hårt tryck.

– Om man har frågor är det viktigt att deklarera tidigt på dagen så man hinner få svar på de frågor man har om man behöver ringa skatteupplysningen, säger Anna Sjöberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.