Mårten Andersson. Foto: TT

Dansa nykter på alkoholfri nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

Här ska alla gäster vara spiknyktra. I dörren måste gästerna blåsa i en alkoholmätare för att få komma in. Bakom nattklubben ligger den nyktra komikern Mårten Andersson som la ner klubben RAW för att satsa på sig själv. – Jag tror att Sverige måste vakna upp ur sin spritbubbla, säger han i Gomorron Sverige.

– I mitt fall hade jag ångest flera dagar efter varje gång jag drack och kände att jag behövde göra något. Det började med 60 dagar och nu har jag varit nykter i ett halvår, säger Mårten Andersson.

Han menar att många har fel inställning till hur det är att vara nykter.

– När jag kom ur min alkoholbubbla insåg jag att det andra livet inte var så tråkigt. Man kan fortfarande gå ut och dansa och ha roligt, säger han.

”Vill inspirera andra”

Nu vill Mårten få med sig fler att sluta dricka, och den nya klubben Sober är ett steg på vägen.

– Jag vill visa på ett annat alternativ som får människor att må bättre. Får jag med mig några på vägen så är jag nöjd, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.