Demonstrationer till stöd för Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Demonstrationer till stöd för Gazas befolkning genomfördes på flera platser i landet under lördagen.

På Medborgarplatsen i Stockholm samlades enligt uppgift runt 1.000 personer för att protestera mot Israels offensiv under parollen ”Det är nog nu Israel”.

– Folk är här för att de vill protestera mot kriget och att 120 personer har blivit dödade i Palestina de senaste dagarna, många av dem barn. Jag är dagligen i kontakt med min familj och alla är väldigt rädda, säger en av demonstranterna till TT.

Konflikten i Gaza 2014

Bakom demonstrationen stod bland annat organisationen Ship to Gaza. Demonstrationer genomfördes också i Göteborg, Uppsala, Västerås, Umeå, Borås och Helsingborg.

Protester mot den israeliska offensiven pågår även runt om i världen. I London samlades tusentals demonstranter utanför den israeliska ambassaden i fredags och ett hundratal protesterade också i Oslo och Paris.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Gaza 2014

Mer i ämnet