”Ett sätt att hjälpa KD”

Uppdaterad
Publicerad

– Budgivningen om pensionärerna har börjat, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson om regeringens beslut att sänka skatten för pensionärerna.

– Ett skäl till detta är att Kristdemokraterna ligger dåligt till i opinionsmätningarna och detta är ett sätt att hjälpa dem. Sen finns det 1,7 miljoner ålderspensionärer i Sverige, det är en viktig väljargrupp och en grupp som går och röstar, säger Mats Knutson.

– Det finns ett växande missnöje med hela pensionssystemet och detta är ett sätt att kompensera pensionärerna för att pensionerna faktiskt minskar nästa år.

– Mycket tyder på att det blir en repris, vad gäller pensionärerna, på valrörelsen 2010. Det vi ser nu är en början på en budgivning inför valrörelsen. Pensionärerna kan vänta fler löften innan valdagen 2014.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valbudgeten 2014

Mer i ämnet