Ett ynka beslut för 31 år sedan – Nu stängs statliga stängselnämnden

Uppdaterad
Publicerad

En epok i svensk byråkrati går i graven vid årsskiftet. Då läggs nämligen Stängselnämnden ned. En myndighet som fattade sitt enda beslut någonsin, 1977.

-Ja den har nog varit ganska lågintensiv kan jag ju säga. Det är en person som varit ordförande som också haft en annan arbetsuppgift som sin huvudsakliga syssla. Så jag tror att många gånger har det handlat om att den ordförande har fått svara på frågor som gäller lagen från kommuner och allmänhet, säger Ulrika Rosenberg Sand, ämnesråd i Näringsdepartementet.

Stängselnämnden fattat ett beslut och det var 1977, efter att Svalövs kommun och SJ blev osams om ett 32 meter långt staket för 19.000 kronor. Stängselnämnden beslut innebar att Svalövs kommun fick betala 90 procent av staketet, som i dag är rivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.