Polisens avspärrningar utanför köpcentrumet i Södertälje där en guldbutik rånades på fredagen. Foto: Scanpix

Misstänkta nekar till rånet

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person har anhållit misstänkt för delaktighet i den brutala rånet på en guldbutik i Södertälje i går. Sammanlagt sex personer är nu gripna av polisen, flera av dem nekar till brott.

Under eftermiddagen togs en person in för förhör. Personen anhölls senare misstänkt för medhjälp till grovt rån, uppger polisen för SVT Nyheter.

– I nuläget sitter fem personer anhållna. Fyra för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån, en för skyddande av brottsling, säger polisens presstalesman Lars Byström.

Skottlossning vid Södertäljerån

Den senast gripna anhölls på lördagseftermiddagen misstänkt för skyddande av brottsling efter att först ha tagits in för förhör.

Livshotande skadad

En sjätte misstänkt är den man som sköts i huvudet av polisen vid rånet. Han är ännu inte anhållen på grund av sitt hälsotillstånd och vårdas fortfarande på intensiven.

– Tillståndet för honom är fortsatt väldigt kritiskt. Anhöriga är på sjukhuset. Vi får avvakta och se vad som händer med honom, säger Lars Byström.

Flera av de gripna nekar till brott i polisens förhör, uppger Expressen.

– Han säger att han är helt oskyldig, säger en av männens försvarare Slobodan Jovivic till tidningen.

Få detaljer om de gripna

Polisen vill inte gå ut med mer information om de gripna.

– Ett skäl kan vara att vi letar ytterligare någon eller några personer till och att vi inte vill offentliggöra vem eller vilka vi har frihetsberövat, säger Byström till SVT Nyheter.

Utredningen fortsätter nu under helgen.

– Jag kan tänka mig att det finns väldigt mycket vittnen och det kan finnas mer teknisk bevisning, så det ser i nuläget väldigt bra ut.

Polisen kommer också att utreda om polisen begick några fel när de öppnade eld mot rånarna, mitt i centrala Södertälje.

– Det är två parallella utredningar som kommer att äga rum. En utredning kommer att hantera det grova rånet och en utredning som tittar på om det gjorts något polisiärt fel, säger Lars Byström.

Sköts i huvudet

Det var vid lunchtid på fredagen som fyra maskerade rånare slog till mot ett köpcentrum mitt i centrala Södertälje. När rånarna skulle lämna platsen möttes de av polis och skottlossning uppstod.

En av männen träffades av ett skott i huvudet och blev liggande kvar på marken när flyktbilen, en silverfärgad Audi som senare hittades övergiven, körde från platsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning vid Södertäljerån

Mer i ämnet