Företagare sågar jobbpolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Företagarna misstror regeringens sysselsättningspolitik, visar en ny opinionsundersökning från Skop.

58 procent tror att det blir svårare att anställa med den nya regeringens politik. Bara två procent tror att det blir lättare.

Mest skeptiska är företagare i verksamheter med 10-49 anställda. Där tror hela 70 procent att det blir svårare att anställa. I företag med 50 eller fler anställda är siffran 64 procent.

Örjan Hultåker, docent och vetenskaplig ledare hos Skop, konstaterar att den nya regeringens förslag inte har imponerat på företagen.

”Regeringen måste övertyga företagen om att det är rätt företagsklimat för att nyanställa. Annars når man inte upp till målet om Europas lägsta arbetslöshet”, säger Hultåker enligt ett pressmeddelande.

Skop intervjuade 600 företagare och företagsledare i privata verksamheter med minst en anställd. Undersökningen skedde under perioden 8-10 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.