Frossa i höstens plommonskörd

Uppdaterad
Publicerad

September är här och i bästa fall dignar plommonträden av mogen frukt. Gomorron Sveriges huskonditor Jesper Långström tipsar om hur man kan ta hand om överflödet.

– Allra bäst är att förstås att käka upp dem färska, men ofta blir det så mycket frukt att man inte hinner med. Då är det bra att göra marmelad, säger Jesper Långström som på 90-talet jobbade hos Frankrikes ”marmeladdrottning” Christine Ferber i Alsace där han fick koka marmelad dagarna i ända.

Tarte med mogna plommon

Ett annat tips är att göra plommontarte. Jesper bjuder på två varianter – en komplicerad och en lite enkare. Fast nästan lika god.

Här hittar du alla recepten från måndagens program.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.