Scen ur spelet ”Kentucky Route Zero” Foto: SVT

Full pott för udda spel

Uppdaterad
Publicerad

Ett spel av ”peka och klicka”-typ som handlar om en budbilschaufför? Det låter inte som ett klockrent framgångsrecept men ”Kentucky Route Zero” har imponerat storligen på Gomorron Sveriges recensent Thomas Arnroth.

Spelet utspelar sig kring en fiktiv väg i ett gränsland mellan dröm och verklighet. Spelkaraktären är på väg till olika platser och stöter på olika karaktärer längs med Route Zero.

David Lynch-känsla

–Till skillnad från många andra spel är det inte övertydligt utan lågmält och låter spelaren själv fylla i luckorna. Det suger verkligen in spelaren i en drömsk värld som är alldeles egen, säger Thomas Arnroth.

”Kentucky Route Zero” finns för PC och Mac och är det tredje spelet i en planerad serie av fem. Thomas Arnroth liknar känslan i spelet vid den som regissören David Lynch brukar skapa i sina filmer och ger det toppbetyg: fem spelkontroller av fem möjliga. 

Franskt familjespel

”Child of Light” är en blandning av rollspel och äventyrsspel med fajtingsekvenser som går i japansk stil. Det finns både för konsoler samt Mac/PC och passar enligt Thomas Arnroth perfekt för att spela tillsammans, gärna föräldrar och barn.

– Även om spelet utspelar sig i en värld som är väldigt drömsk är hjältinnan är allt annat än våpig, det är verkligen kick-ass!

”Child of Light” får betyget fyra spelkontroller av fem. Även ”Mario Golf World Tour” för Nintendo DS recenseras och får betyget två.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.