Fyra skjutna vid gatukök

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning i Tensta – tillståndet kritiskt för en av de skadade.

Fyra personer har skjutits i Tensta i västra Stockholm, uppger polisen för SVT. Skottlossningen inträffade utomhus, vid en grillkiosk vid Tenstagången och polisen larmades klockan 21.13.

– Tillståndet är kritiskt för den ene medan det är lindrigare skador på de tre övriga, säger Lars Byström presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Skottlossning i Tensta

Enligt polisen är två av de skjutna födda 1990, en 1991 och en 1996.

Lars Byström säger att uppgifter finns om att det skulle ha varit två skyttar som efteråt försvann på moped i sydlig riktning mot Spånga idrottsplats.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det fanns vittnen till händelsen men ingen är gripen för skjutningen.

– Nu håller vi på att säkra och undersöka brottsplatsen, förhöra vittnen och sedan blir det inre spaning, säger Byström.

Blod överallt

Ett vittne berättar för Aftonbladet att en av de skadade låg inne i en korvkiosk efter att ha blivit skjuten.

– Det var blod överallt, säger ett vittnet.

– När jag kom fram var det redan två polisbilar där och avspärrat. Men jag hann få en snabb blick på en av killarna, han låg inne på själva grillen och det var blod överallt.

En omfattande polisinsats pågår, men inga personer är gripna för dådet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Tensta

Mer i ämnet