Han förvandlar programledaren till en pärlplatta

Uppdaterad
Publicerad

Kan man göra porträtt i pärlor? Johan Karlgren bevisade att så är fallet genom att göra en pärlplatta som föreställer SVT:s programledare Alexander Norén.

På fredagsmorgonen var Johan Karlgren med i Gomorron Sverige och gjorde en pärlplatta som föreställde programledaren Alexander Norén.

– Den är jättefin! Den är perfekt. Man har min höga panna, mitt grånade hår och mina markerade glasögon, utbrister Alexander när han ser porträttet av sig själv.

– Det kan bli en ny profilbild!

Johan Karlgren började lägga pärlpattor ihop med sin dotter Zelda när hon var sex år gammal. När hans fru studerat klart var det hans tur att testa sina vingar, och då blev det pärlplattor på heltid.

– Jag tror att jag är den första i världen på att försörja sig på att göra pärlplattor.

Har 2500 följare på instagram

Hur stort är intresset för pärlplattor idag?

– Min instamgramkonto fick 2500 följare på två månader. Det började med att jag gjorde ett Biggy Smalls halsband med mängder av bling. En gemensam vän tipsade Frej Larsson i Maskinen och han blev kär i det. Jag fick åka upp till Stockholm och göra halsband och glasögon. Man kan säga att jag lyckades få prälplattor hiphop.

Vad har du mer gjort av pärlplattor?

– Halsband, studio, skateboard, blommor. Jag har gjort världens första pärlplattestudio. En pysselstudio där jag pärlar. Stryker man pärlplattor så kan de bli nåt annat. De blir nästan som tv-spels pixlar om man stryker tillräckligt hårt så att de blir fyrkantiga, de ser nästan verkliga ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.