Foto: Skärmdump

Här är den ryska ubåten på Twitter

Publicerad

Ingen har lyckats hitta ubåten eller farkosten som misstänks befinna sig i Stockholms skärgård. Men nu har den i alla fall dykt upp på Twitter.

Sedan i fredags söker försvaret efter ”främmande undervattensverksamhet” i Stockholms skärgård. Det är den största svenska militära operationen sedan kalla kriget.

Flera medier och experter menar att det är en ubåt som rör sig i skärgården, men några tydliga bevis tycks inte finnas, även om Försvarsmakten i går publicerade en bild på något som liknar en ubåt och som har befunnit sig i södra skärgården.

Insatsen i Stockholms skärgård

Samtidigt har någon startat ett Twitterkonto i den ryska ubåtens namn. ”Känd från tv. Gillar skärgårdsliv och djuphavsdykning. Har nerver av stål. Lever ett ganska strömlinjeformat liv i övrigt”, lyder presentationen på Twitter.

Personen bakom kontot ironiserar över den svenska insatsen och några av tweetsen lyder: ”Det svenska försvaret är verkligen ute och seglar” och ”Årets Must kom tidigt ändå”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Insatsen i Stockholms skärgård

Mer i ämnet