Ikea vill stoppa kurragömma-lekarna. Foto: SVT

Ingen mer kurragömma på Ikea

Uppdaterad
Publicerad

Problemet med kurragömma-lekar i Ikea-varuhusen har blivit så stora att Ikea har försökt stoppat företeelsen i flera europeiska länder. Fenomenet, som startade i Belgien i somras, har spridit sig som en löpeld över Europa, skriver The Independent.

Oftast planeras masslekarna via Facebook. Samlingar med tusentals personer har stoppats i nederländska Breda och i tjeckiska Prag, och över 30 000 personer har skrivit upp sig för att leka på ett varuhus i Eindhoven, skriver Bloomberg.

I Sverige finns ett halvt dussin små grupper på Facebook som organiserar kurragömma-lekar. Men Ikea i Sverige har ännu inte märkt av några problem, säger Daniela Rogosic, pressansvarig för Ikea i Sverige.

TT: Vad tycker ni om folk som leker i era varuhus?

– För oss är det viktigt att ha en säker arbetsmiljö för våra medarbetare och kunder. Sen är det såklart roligt att man uppskattar våra varuhus, säger Daniela Rogosic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.