Jägare allvarligt skadad av vildsvin

Uppdaterad
Publicerad

En 46-årig man skadades allvarligt efter att han stångats av ett vildsvin under jakt.

Olyckan inträffade på lördagsförmiddagen när mannen var tillsammans med sitt jaktlag ute och jagade i skogarna i Askebo, Gislaveds kommun.

En av mannens kamrater fick korn på ett vildsvin och sköt men skottet dödade inte och vildsvinet gick till attack mot den 46-årige mannen. Mannens syster nåddes av beskedet på eftermiddagen.

-Han hade stångats i benet och i ljumsken. När min bror föll till marken fortsatte djuret att ge sig på honom och bet i hans fot, säger mannens syster Marita Jannesson.

Mannen hämtades med ambulans och opererades under lördagseftermiddagen på Värnamo sjukhus. Enligt Marita hade hennes bror en otrolig tur.

-Läkaren sa att vildsvinets betar hade tagit 1,5 cm från kroppspulsådern. Det var så himla skönt att få höra att han var okej efter operationen.

Han mår enligt systern, efter omständigheterna, bra och kommer få stanna på sjukhuset några dagar.

Vildsvinet sköts senare av en i jaktlaget.

Lina Lindahl

lina.lindahl@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.