Foto: TT

Jimmie Åkesson: ”Jag kommer tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson skriver om sin sjukdom i partiets tidning. – Jag behöver ta paus på riktigt. Jag behöver ladda om.

I SD-kuriren berättar Jimmie Åkesson att hans batterier just nu är tomma sedan han under valrörelsen ”inte höll igen någonstans”.

Åkesson är övertygad om att han kommer att återvända som partiledare. Att leda partiet är inget man gör på halvfart, menar han.

– Till dess min hälsa är återställd lämnar jag därför över rodret. Jag gör det med full tillförsikt om att jag kommer återvända till ett parti lika starkt, om inte starkare, än idag, skriver den sjukskrivna partiledaren.

Det var för en månad sedan som Jimmie Åkesson meddelade att han var sjukskriven på obestämd tid. Mattias Karlsson, som då var partiets gruppledare i riksdagen, har tagit över som tillförordnad partiledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.