Flera nätkampanjer pågår mot 25-årige Julien Blancs dejtingturné. Foto: Youtube

Kritiserat ”dejtingproffs” ställer in Sverigebesök

Uppdaterad
Publicerad

Den hårt kritiserade och självutnämnde dejtingproffset Julien Blanc ställer in sina kurser i våldsam raggning i Sverige, skriver Dagens Nyheter.

Den 25-årige amerikanens ”raggningsmetoder” har väckt avsky på flera håll. Blanc blev tidigare utslängd ur Australien och portades från Storbritannien förra veckan för att hans raggningskurser uppmanar till våld och sexuella kränkningar.

Kampanjer har startas på Facebook och Twitter för att stoppa Blancs dejtingturné runt om i världen.

Protestlista mot Sverigebesök

I går kom uppgifter om att Blanc skulle komma till Sverige. Samtidigt startades en kampanj ”Neka Julien Blanc inresetillstånd till Sverige” som på tisdagseftermiddagen fått över 12.000 underskrifter.

”Jag får ont i magen bara av att läsa om vad han säger, sådan attityd vill jag inte ska spridas där jag bor. Jag vill kunna känna mig trygg.”, ”Han bör förbjudas överallt!” och ”Den här mannen lär ut hur man våldför sig på kvinnor. Han är en direkt fara för samhället” är några av kommentarerna under protestlistan.

Ställer in kurser

Men nu rapporterar DN att alla fyra inbokade besök i Stockholm och Göteborg plockats bort från företaget Real Social Dynamics sajt. Företaget har ännu inte förklarat varför, men har enligt sin hemsida fortfarande planer på att besöka Norge, Danmark och Finland.

”Det är uppmaning till sexuellt våld och övergrepp”, skriver Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk på SVT Opinion, om Blancs ”raggningsknep”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.