Josephine i Satsreklamen tv, Katrin Zytomierskas blogginlägg th.

Kvinnan i reklamen bemöter Zytomierskas vikthån

Uppdaterad
Publicerad

Katrin Zytomierskas vikthånande blogginlägg väckte starka reaktioner. Flera företag tog bort sin annonsering från bloggen. Nu ger kvinnan i reklamen sin syn på saken.

Det var tidigare i veckan som bloggaren Katrin Zytomierska skrev ett blogginlägg där hon vikthånade en kvinna i träningskedjan Sats reklam. ”Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här? Vill någon se ut så här?”, skrev hon i sitt blogginlägg.

Nu har Josephine, den 34-åriga kvinnan på bilden, gett sin syn på saken i en artikel på resume.se.

I artikeln förklarar hon varför hon ställde upp i Sats reklamkampanj.

”Jag tänkte att det är bra att andra kan se att det är okej och att man kan komma igång med träningen igen även efter ett uppehåll. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med.”, skriver hon bland annat.

”Personligt påhopp”

Zytomierska sa tidigare till SVT Nyheter att det inte rör sig om ett påhopp på en privatperson, utan en recension av en reklamkampanj, något som inte Josephine håller med om.

”Det är ett personligt påhopp på en privatperson i sin renaste form, inget annat. Jag tycker det är jättejobbigt och jag känner mig oerhört utsatt”.

Avslutningsvis skriver hon att det är viktigt för hennes två barns självkänsla att hon står upp för sig själv.

”Det är mitt ansvar att de ska kunna hantera vuxna kvinnor som utvecklat nätmobbning till en konstform bara för att dra in några slantar och få några minuter i rampljuset.”, skriver hon.

Läs hela artikeln här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.