Nästa veckas sol och regn kan bjuda på fina väderfenomen. Foto: TT

Ladda med solkräm och paraply i nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

I helgen blir det varmt och mestadels sol, sedan kommer de oberäkneliga skurarna tillbaka – men värmen stannar. Här får du SVT:s prognos inför nästa vecka.

Den soliga helgen vi alla väntat på närmar sig med stormsteg och kommer med stor sannolikhet bjuda på bra väder i stora delar av landet.

– På fredag och lördag ska man se till att vara ute. Söndag kan också bli fint och lokalt kan det bli upp till 27 grader i helgen, säger Deana Bajic som är meteorolog på SVT.

Skurar i nästa vecka

Men lyckan blir inte så långvarig för soldyrkarna, redan i nästa vecka kommer det ostadiga vädret tillbaka.

– Från och med måndag är det fortsatt ostadigt med flera lågtryck på väg in. Det blir nog en del regnskurar blandat med uppehåll på många håll i landet.

Men solen kan visa sig mellan skurarna och den som ska på utflykt får packa väskan med både solskydd och paraply.

Har vi något positivt att avsluta rapporten med?

– Ja, det blir varmare. Nästa vecka kommer temperaturerna att ligga kvar på mellan 20-25 grader även om det kanske är ostadigt väder. Det är skönt, säger Deana Bajic.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.