Två skadade vid lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Två personer skadades vid en lägenhetsbrand på Krukmakargatan på Södermalm i Stockholm natten till torsdagen.

Räddningstjänsten fick larmet vid två-tiden om att lågor slog ut från ett fönster på sjätte våningen. Fem stationer skickades till platsen för att bekämpa branden, och även flera polispatruller och ambulanser kom dit.

Nio evakuerade

Inledningsvis fanns en risk att branden skulle sprida sig till vinden. Nio personer evakuerades från de översta våningsplanen i bostadshuset, bland annat med hjälp av stegbilar, och fördes till ett polishus i närheten.

– De som är kvar har man bedömt att man inte behöver evakuera, säger John Larsson, KC-befäl vid Stockholmspolisen.

Ytterligare två till sjukhus

Ytterligare två personer fick föras till Södersjukhuset med rökskador. En av dem fördes vidare för behandling i tryckkammare på Karolinska universitetssjukhuset i Solna, enligt polisen.

Vid halv fyra-tiden var branden under kontroll och eftersläckningsarbetet inleddes. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.