Foto: TT

Lexbase utsatt för kupp

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Lexbase riskerade tvångslikvidation sedan företagets enda styrelseledamot Jonas Häger hoppade av. Men företaget var utsatt för en kupp.

Bolagsverket fick i fredags in en begäran från någon som uppgav sig vara Jonas Häger om att få bli avregistrerad från företaget. Häger är styrelseledamot och enda styrelseledamot sedan talespersonen Pontus Ljunggren hoppade av.

Aktiebolag som inte har några styrelseledamöter tvångslikvideras.

Databas med domar

Nu uppger Jonas Häger för di.se att någon har förfalskat hans namnteckning och skickat in falsk anmälan till Bolagsverket. För att åter få kontroll över sitt företag måste Jonas Häger nu göra en skriftlig återkallan av avregistreringen.

Lexbase affärsidé är att ge privatpersoner möjligheten att söka efter och ladda ner domar. Kort efter sajtens lansering läckte en databas bestående av 100.000 domar ut.

Leverantören Banhhof stängde sedan ner sajten på grund av alltför stora säkerhetsluckor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Databas med domar

Mer i ämnet