Löfven gästar Knutson

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven saknar riksdagsplats och fick inte vara med i onsdagens partiledardebatt. Men i dag intervjuas han av Mats Knutson klockan 15.00.

Hur ska Socialdemokraterna driva frågan om vinster i välfärden efter kongressbeslutet i april och hur ser S-ledaren på ett eventuellt rödgrönt samarbete inför valet 2014? Inte minst från Vänsterpartiet har inviterna blivit allt ihärdigare den senaste tiden.

Samtidigt positionerar sig Miljöpartiet allt tydligare som en partner till Socialdemokraterna. Eller är S-ledarens plan att försöka locka ett borgerligt parti över blockgränsen? Det är några av de frågor som kommer att tas upp med Socialdemokraternas partiledare i intervjun.

Politik i fokus

Medverkar i programmet gör också professorn i statsvetenskap Tommy Möller. Hur ser han på det politiska landskapet ut när vi nu är på väg in i ett valår?

De rödgröna partierna har stärkt sitt grepp om opinionen, men frågan är om det räcker för en majoritet. Och erfarenheterna från förra valrörelsen visar hur snabbt opinionen kan svänga.

Politik i fokus sänds klockan 15.00 i SVT Forum i SVT2 och på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politik i fokus

Mer i ämnet